foto pand
Het pand waar Legal360 is gehuisvest

Over Legal360

De filosofie achter Legal360

Legal360 stelt zich ten doel een legal community te vormen voor hen die werkzaam zijn in de juridische sector. Binnen die community kan vakinformatie worden gelezen en kan gezamenlijk know how worden ontwikkeld. Door opdrachtgevers (bedrijfsjuristen en anderen) kan worden "geklankbord" en kunnen opdrachten worden uitgezet bij leden die vrij beroepsbeoefenaar zijn. Om dat alles te faciliteren wordt aan de leden de mogelijkheid gegeven binnen Legal360 netwerken te vormen. Binnen deze 'sub'-netwerken wordt men automatisch van elkaars activiteiten op de hoogte gehouden.

Legal360 functioneert daarnaast als platform waarbinnen alle leden kunnen debatteren over juridische thema's, vacatures kunnen plaatsen en zoeken en cursussen kunnen boeken (o.a. voor de voldoening aan de permanente educatie verplichtingen).

Leden kunnen lid worden van specialisatiegroepen en daar verwijzingen naar nieuwe wetgeving, jurisprudentie, etc. plaatsen en ook verwijzen naar door hen geschreven artikelen en notities. Daarmee kunnend de leden ervoor zorgen dat zij via search engines bveter vindbaar zijn (een hogeren ranking krijgen).

De XiDRAFT document assembler

Legal360 maakt gebruik van XiDRAFT, de online document assembly tool om doe-het-zelf-documenten te creeren.

Hiermee kunnen leden aan door hen opgestelde documenten een online interview toevoegen. Gebruikers van zo'n interactief document doorlopen het interview, maken daarbij de nodige keuzes en downloaden uiteindelijk een semi-maatwerk document dat verregaand (of zelfs geheel) is toegesneden op de situatie van de gebruiker.

De maatschappelijke doelstelling van Legal360

Legal360 stelt zich ten doel kwalitatief hoogwaardige juridische documentatie en informatie laagdrempelig beschikbaar te maken.

Inmiddels is Legal360 met ruim 8.000 leden het grootste onafhankelijke online netwerk voor juristen in Nederland.

Legal360 BV
Bezoekadres: Alexanderveld 84, 2585 DB Den Haag
Telefoon: 070-2066986
Email: info@legal360.nl
KvK: 30232796