Legal360
         
    E-mailadres wachtwoord  
 
10704 leden - 33157 connecties Specialisatiegroepen Over Legal360

Cursusfoto
Cursus: Lean Management en Accounting (Lean Six Sigma Orange Belt)
International Management Forum (IMF)
Kosten: € 1480.00


deze cursus boeken


  • Overzicht
  • Voor wie/specialisaties
  • Programma
  • Docent en/of sprekers
  • Meer informatie
International Management Forum (IMF)
Datum: 12 September 2019, 9:00u
Meerdaags: Ja
 
Locatie
Utrecht
Utrecht
 
Omschrijving

Lean Management – wat is het?

Lean Management is een management filosofie die erop gericht is om verspillingen – activiteiten die geen toegevoegde waarde leveren – te elimineren. Bij Lean Management wordt gestreefd naar het leveren van de door de klant gewenste kwaliteit, het verkorten van de doorlooptijden en het reduceren van de kosten. 

Bij Lean Management zal een beroep worden gedaan op financiële data om verspillingen te identificeren en te kwantificeren. Vaak zien we dat de financiële processen en systemen in de organisatie hier niet op ingericht zijn. De financiële functie in een organisatie heeft dus een belangrijke invloed op het welslagen van lean management initiatieven. Zonder goede financiële stuurinformatie zijn lean management initiatieven gedoemd te mislukken. 

(Lean) Six Sigma – wat is het?

Six Sigma is een kwaliteitsmanagement methode om procesverbeteringen aantoonbaar te kunnen begeleiden. Voorheen waren alleen ondernemers in de productie bezig met (Lean) Six Sigma, maar vandaag de dag heeft elke ondernemer baat bij de principes van Lean Six Sigma. Bij een veranderproces met Lean Six Sigma wordt vaak te weinig aandacht besteed aan Lean Accounting waardoor de resultaten van Lean Six Sigma beperkt blijven. 

Lean Six Sigma voor financials

In veel bedrijven is Lean Six Sigma inmiddels niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk van financials. Lean Six Sigma vraagt van financials onder meer om op een andere manier naar financiële processen en verslaggeving te kijken. In deze intensieve tweedaagse training wordt ruim aandacht besteed aan de effecten in de praktijk op het gebied van verslaggeving. 

Lean Management en Lean Accounting – doel training

Het doel van deze training is om u in een tijdsbestek van slechts 2 dagen kennis te laten maken met de basis van Lean Management en Lean Accounting. U leert hoe u verspillingen kunt identificeren en kwantificeren en hoe u processen gemakkelijker en efficiënter kunt inrichten, met tal van kostenbesparingen als gevolg. Uiteraard leert u tevens over de consequenties van Lean voor onder meer verslaglegging, rapportages en overige financiële stuurinformatie. Na deze training heeft u het niveau van Lean Six Sigma Orange Belt bereikt.

Lean Management en Accounting – voor wie?

Is uw organisatie van plan om Lean Six Sigma in te voeren of werkt uw organisatie al volgens Lean? Gaat uw klant met Lean Six Sigma aan de slag? Dan is de training Lean Management en Accounting een aanrader voor u. Qua functionarissen denken wij o.m. aan: accountants in business, financieel directeuren, openbare accountants, controllers, interne accountants, overheidsaccountants en proces engineers. 

Lean Management en Accounting – PE punten

U ontvangt 15 PE-punten van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Lean Management en Accounting – niveau training

De training Lean Management en Accounting wordt gegeven op HBO(+) niveau.

 

 

Voor wie
Anders
Directeur
Financieel
Specialisaties
Bankrecht en financieringen
Bijzonderheden:
Contactpersoon: Joyce Teurlincx, j.teurlincx@imf-online.com
Telefoon: +31 (0)40 246 0
 
Website